keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Öljysäiliö 468

Öljysäiliö 468 tulee taas. Entinen öljysäiliö on nyttemmin tyhjennetty ja seiniin on porattu reikiä (2012 kpl, en tarkistuslaskenut itse) ja asennettu valoja ja pytinkiä saa tavallinen kansa käydä ihmettelemässä muutamana syksyn viikonloppuiltana 18-21. Öljysäiliö on ollut nähtävyys jo muutamana syksynä, mutta vasta viime vuonna ehdimme ensimmäistä kertaa säiliötä ihmettelemään. Sijainniksi mainitaan Kruunuvuorenranta, joka kuulostaa hienommalta kuin onkaan. Laajasalo tuntuu jotenkin tutummalta termiltä. Ajelemalla Koirasaarentietä melkein loppuun saakka pääsee perille. Google mapsin mukaan Koirasaarentie 31 on lähes parkkialueen vieressä.


Olimme sen verran hyvissä ajoin liikkeellä, että saimme kohtalaisen läheltä parkkipaikan. Ilta oli vasta hiljakseen tummumassa. Parkkipaikalta oli lyhyt kävelymatka rantatietä pitkin säiliölle. Siellä se lopulta patsasteli. Lamput syttyilivät ja sammuilivat ja väri muuttuu hissukseen illan mittaan. Lyhyellä vierailulla värin vaihtumista ei ehtinyt huomata. Pitäisikin varmaan käydä useampana iltana eri aikoihin paikalla. Säiliön sisällä kaikui mojovasti ja moni lapsi innostuikin siitä kirkumaan raivokkaasti. Taskulamppu olisi ollut poikaa, sillä ulkopuolella valaistus oli melko kehno ja vähän jännitti kiipeillä pimeässä kallioilla hakemassa parasta valokuvauskulmaa.


Elämää suurempi elämys säiliö ei ollut ja valoja kiinnostavampaa melkein olikin nähdä läheltä miten valtava tällainen tynnyri on. On ihan vaikea kuvitella niin suurta öljymäärää, että säiliön saisi täytettyä. Vasta tänä vuonna selvisi, että syttyminen ja sammuminen on säädelty tapahtumaan tuulen nopeuden mukaan, joten se lisää kiinnostavuutta pykälän verran varsinaiseen käyntikokemukseen verrattuna. Nyt tekisi mieli käydä uudelleen, jos sattuisi oikein myrskyinen sää jollekin illalle. Vaihtelun vuoksi kävisin uusintakäynnin vasta loppuillasta, jotta saisin napsittua kuvia punervasta säiliöstä.
Helsingin kaupungin info tämän vuoden säiliöshowsta: http://www.hel.fi/www/uutiset/fi/kaupunginkanslia/kruunuvuorenrannan-valotaideteos-oljysailio468-jalleen-auki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Lukijat