perjantai 16. syyskuuta 2016

Hotel Manta of Helsinki

27.8.2014

Ville Vallgrenin Havis Amanda on ehdottomasti Suomen hienoin patsas. Sillä on sekä taiteellista että symbolista arvoa ainakin meikäläiselle. Ilman sitä ei olisi kunnollista vappuakaan ihmisillä. Manta oli päässyt hienoon 106 vuoden ikään, kun taiteilija Tatzu Nishi (yhdessä Helsingin Taidemuseon kanssa) päätti rakentaa Mantan osaksi omaa installaatiotaan Hotel Manta of Helsinkiä vuonna 2014.
Hotel Manta of Helsinki
Patsaan ympärille siis tosiaan rakennettiin laatikko, joka sisustettiin hotelliksi, johon otettiin jopa ihan oikeita asukkaita fiilistelemään taidetta taiteen sisällä. Hotelliin myytiin vain yksittäisiä öitä yllättävän kohtuulliseen hintaan 130 €. Hotelli oli kuitenkin mallia pop-up ja käytettävissä vain 15.8.-12.10.2014, joten yöt myytiin loppuun ihan liian nopeasti, että sinne olisi mukaan kisaan ehtinyt. Oli siis tyydyttävä käymään tutustumassa paikkaan päivävierailuajan puitteissa 11.30-17.30.
Hotelli.
Päivävierailuhintakin tuntui edulliselta ollen vain 3 € / nuppi. Eipä se kovin kallista saisi ollakaan, kun ajattelee tavallista kerran elämässään Helsinkiin saapuvaa turistia, joka missaisi tämän kaupungin helmen kokonaan sen takia, että se on paketoitu ja liian kalliiksi hinnoiteltu.

40-neliöiseksi kerrottu huone oli tosiaan rakennettu Havis Amandan patsaan ympärille. Manta patsasteli keskellä sänkyä, mikä on varsin sopiva paikka alastomalle ihmiselle suihkun lisäksi. Lisäksi huoneessa oli sohvakalusto ja maisemaikkuna Kauppatorille päin. Varusteluun kuului myös TV ja kylpyhuone. Ihan pätevän ja viihtyisänkin näköinen huone oli Mantalle laitettu. Tapetin kuosikin oli varta vasten hotellia varten suunniteltu (kuvituksena mm. Suomi-neito, Väinämöinen, Elias Lönnrot, JL Runeberg, Aleksanteri II, mökki, mänty ja poro). Helsingin kaupungin wifin väitettiin myös olevan käytettävissä, mutta oman kokemukseni mukaan Helsingin kaupungin wifiä ei ole olemassakaan. Vielä kertaakaan en ole sitä löytänyt pyöriessäni keskustassa.
Amanda on vuoteen kohokohta.
Joku muukin huomasi olevansa kosketusetäisyydellä.
Havis Amanda
Huonetta.
Pätevän näköinen WC.
Suihketila.
Manta takaa.
Nähtävyys oli nopeasti katseltu, mutta oli huippua päästä näkemään Manta ihan kosketusetäisyydeltä ja tutkimaan piirteitä lähemmin. Kuvia tuli räpsittyä lukuisia jokaisesta kuvakulmasta. Vaikka osin vastustankin julkisen ja kuuluisan monumentin piilottamista, niin kyllä silti iloitsin melkoisesti kohteessa käymisestä. Ei jäänyt harmittamaan kuin se, että ei ollut itsellä mahdollisuutta yöpyä Mantan jalkojen juuressa.
Manta edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Lukijat