sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Sukurasitteet

Tulin isäni naisasioiden takia hiljattain ajatelleeksi, että hän se siellä tahtoo jo toistamiseen naimisiin, ja samalla estää kyseisen mahdollisuuden minulta. Eipä naimisiinmeno silti olisi paljonkaan helpompaa ilman sen sähellyksiä.

Avioliiton toisen osapuolen suku mitä todennäköisimmin tahtoisi kirkkohäät. Hartaana uskomattomana en pystyisi sellaiseen suostumaan millään. Lisäksi se loukkaisi varmasti eriuskoisen mummoni tunteita paljon enemmän kuin siviilivihkiminen. Äitini ei suostuisi tulemaan häihin lainkaan, jos isäni olisi kutsuttuna. Kuinka sitä voisi isänsä jättää kutsumatta? Tai kutsua reunaehdoilla, joiden mukaan ei saa tuoda seuralaista? Se itsepäinen muuli toki tietysti toisi seuralaisen joka tapauksessa. Selittäisi vain, että täytyyhän ihmisten vaan ymmärtää, että asiat menevät sillä tavalla, ja kaikki on kestettävä.

Olen ehkä vanhanaikainen, mutta haluaisin silti, että 3-henkisestä suvustani olisivat kaikki 3 paikalla. Enkä haluaisi juhlien olevan mikään psykologinen taistelutanner, vaan juhlat. Ehkä minäkin sitten 60-vuotiaana voin jo tehdä mitä haluan.

Ei tosiaan mennyt elämä niin kuin kuvittelin/suunnittelin/haaveilin. Tyhmä minä. Ensimmäinen poikaystävä piti olla 16-vuotiaana, toinen 18-vuotiaana, ja kolmas 20-vuotiaana. Sen kolmannen kanssa olisin sitten mennyt naimisiin. Omakotitalo, hyvä työ, Volvo ja lapsi piti hankkia alle 30-vuotiaana. Sitten minusta kuitenkin tuli vain susiruma teini, vain vähän vähemmän kauhean näköinen nuori aikuinen, ja nyt kun 30 kolkuttelee jo ovella, olen vain sairas, lihava ja vanha ämmä. Enkä mitä ilmeisimmin saa koskaan ollakaan mitään muuta.

Naapurin pentelekin tekee parhaansa tappaaksen minut tupakansavulla, etten edes elä 60-vuotiaaksi, jolloin voisin tehdä mitä haluan. On se kumma, että naapuri ei saa puukolla tai pyssyllä tulla tappamaan, mutta tupakalla saa murhata kenet tahansa parvekkeeltaan käsin - ehkä jopa löhötuolista.

ps. Näin eilen kaupan näyteikkunassa pulleita mallinukkeja. Se oli kamalaa! Kyllä mallinuken sentään pitää saada vielä olla laihuli eikä punkero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat