keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Nakkikeitto

Nakkikeitto

1 pkt tomaattikeittoa
1 pkt nakkeja
nippu ruohosipulia

1. Lämmitä tomaattikeitto pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Pilko nakit. Lisää haluamasi määrä pilkottuja nakkeja tomaattikeittoon.
3. Pilko ruohosipulit. Lisää ruohosipulit nakkikeittoon.

Vinkki: Voit käyttää ruohosipulin sijaan myös kevätsipulia tai basilikaa makusi mukaan.

* * *
Suunnilleen tätä tasoa tuntuvat monen lehden ruokapalstojen reseptit olevan nykyään. Olen pettynyt.
Kotivinkistä (onneksi en maksa tästä lehdestä) olen parin kuukauden sisään löytänyt mm. seuraavasti alkavat reseptit (lainaukset muistinvaraisia):
"Herkkusienikeitto ... 1 pkt herkkusienikeittoa ..."
"Raparperi-mansikka-piirakka ... 1 paketti valmista pakastetaikinaa ... 1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti"
"Sweet chili-kastike ... 1 prk sweet chili -kastiketta"

HOK-SOK-konsernin Omahyvä-lehden ruokaliitteen ohjeetkin ovat yhä useammin sellaisia, joihin käytetään valmiiksi hakattua peruna-sipuli-pakastetta tai muuta einesruokaa. Omahyvän tapauksessa asia on ymmärrettävä, koska einesruokien katteet ovat varmaankin parempia kuin irtoperunan, joten heidän on syytä markkinoidakin niitä "salaa" myös resepteissään.

Mikä on Kotivinkin tekosyy? Kuka kotivinkille maksaa? Ovatko kokkailijat nykyään niin laiskaa ja taidotonta porukkaa, etteivät pysty taikinaa tekemään itse? Saati keittopohjaa? Onko se edes kokkaamista, jos valmiiseen sweet chili-kastikkeeseen lisätään muutamia yrttejä, jotka "kokki" on ehkä itse pilkkonut?

Entäpä nämä nokkelat vinkit sitten? 'Voit käyttää tämän yrtin sijaan myös tuota toista maustetta.' Siis enkö minä kokkina saa käyttää vaikka molempia, jos mieleni tekee? Tai oikeastaan ihan mitä tahansa? Vaihtoehtoiset asiantuntijan mukaan sopivat yritit voisi jo listata ainesluettelossa eikä laittaa vinkiksi. Odotan vinkiltä jotain huomattavasti nokkelampaa kuin vaihtoehtoista raaka-ainetta.

Ehkä se on sitten niin, että jos yhtään osaa kokkailla, niin ei tarvitse mitään reseptejä tai vinkkejä. Ja muut syökööt eineksiä.

2 kommenttia:

  1. Omahyvien pointti on saada kuluttaja ostamaan ketjunsa tuotteita ja eineistä ja valmiskamasta irtoaa enemmän fyffendaalia. Reseptit tehdään luonnollisesti tukemaan tätä konseptia.

    VastaaPoista
  2. Olipa herkullinen nakkikeittoresepti!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat