tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kaloreita ja kulutusta

Hirvittää ihan ajatellakin kuinka paljon energiaa tavallisissa elintarvikkeissa on. Tänäänkin olen syönyt jo 820 kcal edestä ei mitääniä: pari paahtoleipää, puolikas lasillinen appelsiinimehua, suklaakahvi, sinkkivettä, automaattikaakao, elovena-keksi ja toinen automaattikaakao. Jos painoa tahtoisi pudottaa niin en saisi syödäkään kuin 1200-1500 kcal / pv. Käytettävissä siis 680 kcal loppupäiväksi. Eihän siihen määrään mahdu yhtään mitään! Kuinka kukaan ihminen tässä maailmassa pystyy laihtumaan?

Eilen tuli syötyä pari paahtoleipää, puolikas appelsiinimehu, kaksi suklaakahvia, kolme automaattikaakaota, pari paahtoleipää, kaksi kalkkunanakkia, 60 g sipsejä, puolikas purkki creme fraichea, Magnum-jäätelöpuikko, kotikaakao ja pari paahtoleipää. Kaloreita kertyi noin 2300 eli reilusti yli normaalin päiväkulutuksen. Ja tähänhän ei mahtunut vielä yhtäkään annosta oikeaa ruokaa. Joukostahan erottuu selvästi sipsit, creme fraiche ja jäätelö, jotka olisi pitänyt jättää kokonaan väliin. Samoin automaattikaakaot. Aamullakin olisi syytä juoda vain vettä ja syödä leipäset ilman juustoa. Mutta mistä sitä sitten elämässään nauttisi? Onneksi tuli edes käytyä pyöräilemässä ja kiipeilemässä mäkeä.

Olen yrittänyt etsiä netistä pätevää kalorilaskuria, joka antaisi jotakuinkin järkeviä arvioita kalorinkulutuksesta / urheilulaji. Mistään ei kuitenkaan löydy mäkien kävelyä ylös tai alas, ja kuntosalitreenissä kulutettuja kaloreita on vielä vaikeampi kartoittaa. Pakko siis vain olla nälässä varmuuden vuoksi siitäkin huolimatta, että tietää kuluttaneensa vähän ekstraa kuntoillen? Muistelen, että edistyneiden sykemittareiden mainoksissa olisi mainittu laitteen osaavan laskea kulutetut kalorit, mutta kun sellaisen yksinkertaisenkin sykemittarin käyttö jää tekemättä. Siellä se nököttää laatikossa, koska on niin ikävä ajatus liimata sitä veden kanssa ylleen.

Tänään on tarkoitus kokeilla kuntosalille siirtymistä polkupyörällä. Alkoi harmittaa, kun meni kokonainen kuukausi ilman pyöräilykilometrejä. Eilisten kilometrien lisäämisen jälkeen sijoitus Kilometrikisan omassa joukkueessa oli 120. sadan kilometrin tuloksella. Surkea tulos, vaikka ylitinkin jo oman viimevuotisen kilometrimääräni. Jotta pääsisi juuri tällä hetkellä sadan parhaan joukkoon, pitäisi kilometrejä olla tuplaten. Taitavat jäädä mitalit haaveeksi tänäkin vuonna. Eniten silti harmittaa se, että kärjessä on joka vuosi sama naikkonen, joka ei näköjään anna muille mitään mahdollisuuksia. Joukkoon mahtuu myös erinäisiä huijareita, jotka ajelevat säännöistä välittämättä "kilometrinsä" kuntopyörällä. Paras vaan tyytyä tulokseensa. Onhan se sentään rehdisti hankittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat