perjantai 15. heinäkuuta 2011

Mitä opin tänään?

On lomapäivä ja on sadepäivä. Nehän kuuluvat perinteisesti huono-onnisten elämässä yhteen. Olen siis suorittanut erän älyllisiä haasteita pois päiväjärjestyksestä, koska en ole jaksanut keksiä mitään muutakaan tekemistä tänään. Luin loppuun Marilynin Välähdyksiä, sirpaleita-kirjan. Se sai minut hieman uupuneeksi ja alakuloiseksi. Kävin palauttamassa ko. kirjan + toisen kirjan kirjastoon, ja sain samalla mukaani varaamaani Kuin surmaisi satakielen-opuksen. Sittemmin lueskelin työkaverilta lainassa olevaa Hitler-teosta. Selailin myös Älyllisen itsepuolustuksen pikaoppaassa suositeltuja vaihtoehto-medioiden nettisivuja.

Lopulta ryhdyin siivoamaan sähköpostistani NASAn Earth Observatoryn uutiskirjeitä. Saan sellaisen joka keskiviikko, ja ne olivat maanneet lukemattomina marraskuusta 2010 lähtien. On siis muutama uutiskirje ehtinyt tulla, ja melkein puolet vielä lukematta. Ajattelen aina vain katsovani läpi kuvat, ja lukevani vain kauniiden tai erikoisten kuvien selostukset, mutta aina päädyn lukemaan suunnilleen kaiken... Mitä siis opin niistä tänään?

1) Jäätikkö voi kasvaa myös alapuolelta.
2) Ilmassa kulkeutuva hiekka/pöly auttaa estämään ilmaston lämpenemistä.
3) Mississipin tulvia ajatellen on rakennettu monimutkaisia kanavajärjestelmiä tulvavesien ohjaamiseksi hallitusti valituille alueille.
4) Runsaat sadekaudet edesauttavat ankaran metsäpalokauden syntymistä.
5) Puiden/kasvien hyvinvointia voidaan tarkastella mittaamalla niiden yhteyttäessä säteilevää silmälle näkymätöntä punaista fluoresenssi-valoa eikä ainoastaan mittaamalla niiden vihreyttä.
6) Maailman kuivimmalle aavikolle satoi yllättäen 80 cm lunta alkukuusta.
7) 09/2010 Christchurchin maanjäristyksessä kuoli yksi - sydänkohtaukseen. Lievemmässä jälkijäristyksessä 02/2011 kuoli ainakin 166 henkilöä. Enää ei eroteltu kuinka moni kuoli sydänkohtaukseen.

Tulihan siinä monta muutakin asiaa luettua ja vähintään muistutettua mieleen, mutta nuo lienevät mielenkiintoisimmat, koska jäivät erityisesti mieleen. Ilmeisesti asioiden opiskelu ei enää sovi minulle, koska olen koko päivän ollut hieman pahoinvoiva, väsynyt ja olo on ollut sairaalloinen. Lääkkeeksi täytynee ottaa vähän Sinkkuelämää tai Tuhkimotarinaa. Kun vaan osaisi päättää kumpi kiinnostaa enemmän..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat