tiistai 20. syyskuuta 2011

Yksinkertaista ja lähes mahdotonta

Löysinpä nettiä surffaillessani erään lääkärittären listan eräänlaisista perusasioista, joiden saamisesta huolehtimalla pysyy aika hyvässä terveydentilassa ja vireessä.

"
LUONNON SEITSEMÄN PARANTAJAA
1. Auringonvalo
2. Puhdas ilma
3. Puhdas vesi
4. Luonnollinen ravinto
5. Liikunta
6. Lepo ja Uni
7. Mielen voima
"

Kuulostaa hyvin yksinkertaiselta jokainen kohta, mutta mitä käykään sitten, kun yrittää mahduttaa näitä jokapäiväiseen elämään...

1. Talvisin on pimeää kun lähtee töihin ja pimeää, kun pääsee töistä. Työpäivän aikana istutaan hallissa, josta ei näe ulos eikä yksikään luonnollinen valonsäde pääse sisään.

2. Pitäisi päästä jonnekin maaseutumaiselle alueelle. Kaupungissa on aina huono ilma.

3. Onko puhdasta vettä enää koko maapallolla? Sinkkivesi tai mehu on parempaa..

4. Jostain syystä väsyneenä ja nälkäisenä haluaa mieluummin syödä annoksen sipsejä kemiallisen dipin kanssa kuin ryhtyä laittamaan ihan oikeaa ruokaa.

5. Aina sataa. Liikunta on tylsää. Missä välissä muka? Kun kerran pitää sitä ruokaa laittaa, ja pitäisi ehtiä noudattaa myös kohtaa 6.

6. Mitä on lepo? Piikkimatolla makaamista? Uni on tuttua, mutta hyvät tv-ohjelmat tuntuvat tulevan aina liian myöhään iltaisin, joten valvominen on välttämätöntä. Työpäivien jälkeen on lisäksi niin väsynyt ja myöhään kotona, että ei tunne saavansa tarpeeksi vapaa-aikaa, jos menee järkevään aikaan nukkumaan.

7. Mitä on mielen voima? Mistä sellaista saa? Pitääkö polttaa kynttilöitä? Pitääkö liittyä uskonlahkoon? Kaikenlaiset positiivari-hörhöilyt jätän ainakin väliin.

Kuten huomaamme, näiden asioiden suorittaminen on lähes mahdotonta. Sen sijaan voisin yrittää suorittaa yhden asian päivässä. Toimisiko se? Lauantaisin katselisin auringonvaloa, sunnuntaisin tekisin sudokuja (mielen voima?), maanantaina joisin puhdasta vettä, tiistaina lepäisin ja nukkuisin, keskiviikkona hengittäisin puhdasta ilmaa, torstaina tekisin luonnollista ravintoa ja perjantaina harrastaisin liikuntaa (tai lepäisin ja nukkuisin uudelleen). Jokaisena päivänä pitäisi tehdä kyseistä asiaa 15-60 minuuttia, nukkumista 8 tuntia kyseisen päivän illasta alkavana yönä. Tätä voisi vaikka yhden viikon ajan pilotoida (kylläpä voinkin inhota sanaa 'pilotoida').

Tänään täytyy siis levätä ja nukkua - kas kun sattuikin mukavasti! Kyllä nyt nukuttaakin, kun on ahtanut taas napansa täyteen luonnotonta epäravintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat