perjantai 16. syyskuuta 2011

Ensimmäinen koulupäivä

Kotivinkin numerossa 14 muutama julkkis (?? en tuntenut) muistelee syksyn kunniaksi ensimmäistä koulupäiväänsä. Miten joku voi muistaa sellaisen? Minä muistan ensimmäisestä koulupäivästä vain sen, että saimme suorakulmion muotoiset pyyhekumit, joissa oli jokin kuva, ja yksi pääty vihreä. En edes muista mikä kuva kumissa oli. Enkä mene vannomaan, että saimme ne ensimmäisenä koulupäivänä.

Kaikki "muistoni" ensimmäisestä koulupäivästä perustuvat silloin otettuihin valokuviin. Olin pukeutunut vaaleanpunaiseen, odottelimme koulun alkua innostuneena pihalla parhaan kaverini ja naapurini kanssa, pulpeteille oli aseteltu nimilaput, joissa oli kunkin oppilaan etunimi sillä paikalla, johon hänen haluttiin istuvan. Siinäpä se. Onko minussa jotain vikaa, kun muistan ihan hirvittävän vähän asioita lapsuudestani. Muistan vain satunnaisia yksityiskohtia.

Rakastin tenniskentän (ulkokenttä) laidalla hengailua, kun vanhempani kävivät pelaamassa. Kerhotalon tahmaisuuteen perustuva ilmoitustaulu oli kiva.

Mikään ruoka ei lapsena mennyt alas ilman hunajaa tai banaania. Seuraavaksi mikään ruoka ei mennyt alas ilman omenahilloa. Lopulta mikään ruoka ei mennyt alas, jos siinä oli banaania. Karviais-hirssipuuro oli herkkua. Kerran söin yhdeltä istumalta kymmenen (ehkä 3 tai 4 oikeasti) lautasellista puuroa. Teki niin kovasti mieli sitä, että äiti joutui keittämään sitä lisää kahteen otteeseen.

Isä ajoi kerran harhaan jonnekin metsätielle, kun olimme matkalla jonnekin.

Inhoan pellejä, koska piirtämishetkeni keskeytettiin päiväkodissa, kun sinne tuli kylään McDonaldsin pelle vetämään jonkinlaisen taikurishown.

Kerran suututti, kun piirustuskilpailun palkintojenjakaja ei meinannut suostua antamaan minulle palkintoa, koska olivat kirjoittaneet sukunimeni omaan voittajat-listaansa yhdellä kirjaimella väärin.

Ala-asteen tenniskerho oli ihan humpuukia, koska siellä opeteltiin vain pallon pomputtelua mailalla. Minkäänlaisesta kentästä tai peruslyönneistä ei ollut puhettakaan.

Sitten olinkin jo aikuinen.

Mitähän eilen tapahtui? Ei voi muistaa.

3 kommenttia:

  1. Toiset voi muistaa jopa 3-vuotiaasta asti asioita, mut en mä vain. ekasta koulupäivästäni muistan, miten moni tyttö itki, kun vanhempien piti poistua luokasta. Sit välitunnilla leikin kikkaratukkaisen "tytön" kanssa, jonka nimeksi osottautui Jukka :)

    VastaaPoista
  2. :D:D Montakohan vuotta Jukka on tarvinnut terapiaa koulujensa jälkeen...?

    VastaaPoista
  3. Mä luulen, että mun varhaisin muisto on kun isä toi kerran kotiin pullollisen koka-kolaa ja maistoin sitä ensimmäistä kertaa. Ensimmäisen kulauksen jälkeen ukko kysyi, miltä maistui, totesin että hyvää on, ja ukko siihen että ei kai.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat