perjantai 12. lokakuuta 2012

Tapas-dieetti, päivä 1

Ryhdyin jo töissä (tauolla tietenkin...) listaamaan erilaisia tapas-annoksia, joita olisi helppo väkerrellä kotona. Niistä on sitten helppo hiljaisen aivotoiminnan päivänä luntata vaihtoehtoja, jos en keksi mitään uutta ja jännittävää kokeiltavaa. Listalle pääsi seuraavanlaisia ruokalajeja:
- marinoidut mozzarellapallot
- raejuusto
- siskonmakkarat
- ananaspalat
- paistetut perunat
- kuutamokiisseli
- minijuusto ja hillo/ke
- maissi
- oliivit
- fetakuutiot
- paprika
- minitomaatit
- kurpitsapikkelssi
- turkkilainen jugurtti ja hunaja
- kana
- appelsiinimehussa marinoidut banaaniviipaleet
- leikkelelautanen ja parmesaanilastut
- tzatsiki
- pinaattikeitto
- pikkulettu ja hillo
- Madrigal-juusto ja viinirypäleet

Kirjahyllystä löytyy jo valmiiksi pieni tapas-kirja, josta täytyy luntata listalle jatkoa, kunhan saan homman kunnolla käyntiin.


Ensimmäisen tapas-päivän kippoihin valikoitui kanaa provencen mausteseoksella, paistetut perunat, luomuraejuustoa tillillä, vihreää paprikaa (punaista paprikaa inhoan ja vihreä on lemppari) ja minibrie tyrnihillolla.
Kaikki muu oli todella herkullista, mutta minibrietä en voi suositella kenellekään. Voimakkaan makuinen tyrni kuitenkin peitti mukavasti alleen juuston äitelän maun. Söin yhden minijuustoista aiemmin sellaisenaan, eikä se ollut syömäkelpoista, vaikka isommat pakkaukset saman firman brietä ovat olleet erinomaisia. Jatkossa täytyy ostaa isompi brie ja lohkoa siitä sopivan pieni kimpale annokseen. Laitoin tänään minimozzarellapalleroiset purkkiin marinoitumaan öljyn ja valkosipulin kanssa. Huomenna pääsee herkuttelemaan niillä, ihanaa!



Lipsuin hiukan syömään alkuruuaksi sipsejä, kun niitä Tukholman tuliaisia oli vielä jäljellä. Mutta ei niitä sentään paljon mennyt verrattuna siihen edellisviikkoon, jolloin vetelin pienen pussillisen sipsejä kerralla. Kaiken kaikkiaan alku oli erittäin hyvä. Olin heti energisempi, kun olin saanut edes jotain oikeaa ruokaa koneistoon. Pelkät sipsit eivät paranna töissä syntynyttä uuvahtanutta oloa yhtään. Niistä on sitkeästi pyristeltävä irti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Lukijat