lauantai 10. marraskuuta 2018

Rethymnon 6 Municipal Garden

1.6.2018

Heräilin seitsemissä ja yritin saada ajan kulumalla selaamalla taas nettiä ja lukemalla Fortezzan esitteen/kartan huolella. Ehdin myös suunnitella päivän kohteet ja kävelyreitit. Lopulta oli pakko aloittaa hiljakseen aamutoimet ja pukeutuminen, kun en keksinyt enää muutakaan ajanvietettä. Herätys oli taas asetettu 8.45, mutta seuralainekin oli sentään pari minuuttia etuajassa hereillä.

Aamiaiselle lähdimme 9.15 maissa. Samaan hissiin osui pari suomalaisnaista, jotka kyselivät meiltä Samarian kuulumiset. Olivat salakuunnelleet meitä, kun olimme olleet ostamassa retkilippuja oppaalta. Aamiainen jatkoi menestyslinjaansa. Meetvurstia ei tosin tänään ollut, mutta nyt saatiin taas tuoreet appelsiinimehut. Kahviherra oli taas paikalla tarjoilemassa innokkaasti kuumaa juomaa kaikille. Jogurtti ja hunaja viimeistelevät mahtavasti jokaisen aamiaisen.

Sama kuvio toistui kuin edellisenäkin päivänä. Kurkattiin rannalle ja arvioitiin merenkäynti. Sitten palasimme huoneeseen laittautumaan aurinkorasvaan ja uintikamppeisiin. Rannalle hilpaistiin tällä kertaa ilman kameraa ja vesimittaria. Parit kierrokset otettiin aurinkoa ja uintia. Aallot olivat taas pykälää pienemmät kuin edellisenä päivänä.
Rethymnonin ranta.
Palasimme sipsikaupan kautta hotellille. Kokeiluun vinegar & purløk-maku. Suihkujen jälkeen nautimme päiväskumpaksi edellisenä iltana ostetun CAIR:in ja hetkeä aiemmin ostut sipsit. Hotellin netti oli taas poikki, mutta sen kuuluvuus parvekkeelle oli muutenkin tosi heikko, joten se ei haitannut liikaa.
CAIR-skumppa.
Vähän myöhemmin lähdimme päiväkävelylle Municipal Gardeniin. Matkalla laitoimme postikortit sataman vieressä olevan turisti-infon edessä olevaan postilaatikkoon. Puutarhasta löytyi kahvila, mihin asetuimme hörppimään jääteet. Kahvilassa oli paljon väkeä, joista osa vietti aikaansa erilaisia pelejä pelaillen. Itse arvailimme ihmisten ikiä aikamme kuluksi.
Totuuden suu näytti melkein aidommalta kuin keväällä
Roomassa näkemämme alkuperäisyksilö.
Municipal Garden.
Le Jardin-kahvila.
Jääteet.
Kahvilatunnelma.
Municipal Gardenin kuja.
Ruokokasvit olivat inspiroineet kaivertajia.
Puistokisse.
Kävelykierros jatkoi Guoran portille (Rector Rettore Jocopo Guoron rakennuttama 1566-1568), joka oli jonkinlainen nähtävyys vanhan kaupungin laidalla. Pujahdimme siitä läpi vanhaan kaupunkiin ja teimme vielä parit ostokset, mm. mummolle postikortti, magneetteja ja kirjanmerkki-magneetti-kalenteri. En ole varma miten sitä pitäisi käyttää, mutta ehkä siitä on eniten iloa ja hyötyä, jos aina kalenterikuukauden vaihduttua vasta repäisen sivun irti kirjanmerkiksi.
Guoran portti muurin ulkopuolelta.
Guoran portti muurin sisäpuolelta.
Tuliainen odottaa seuraavaa vuotta.
Pidimme tauon Cul de sac-kahvilassa gintonicien merkeissä. Samaan settiin tarjoiltiin pähkinöitä ja porkkana-keksi-kurkku-lautanen. Sain kirjoitettua terveiset mummolle ja kortin postiin paluumatkalla. Palasimme hotellille rantakatua pitkin. Hain matkalla marketista kotiinviemisiksi pari piccolo-pulloa CAIR:ia á 4,50 €. Hotellilla nautimme parvekkeella rakin lopun ja seuralainen oluen.
Drinksut Dul de Sac:ssa.
Drinksulatunnelma.
Kävimme syömässä Le Dome-ravintolassa, jossa tilasimme alkuun tzatzikia ja leipää. Pääruuaksi valitsimme perinteisen kleftikon ja uuden perinteen mukaisen giouvetsin. Kleftiko oli aivan loistava, sisälsi epätavallisia juttuja, kuten porkkanaa, kesäkurpitsaa ja halloumia, mutta ne sopivat annokseen kuin tango markkinoille. Oheen rosé -lasillinen á 4 € ja jälkkäriksi vielä irish coffeet, koska tunnelma oli niin mukava, ettemme vielä halunneet lähteä pois. Keskustelimme mm. niinkin mielenkiintoisesta asiasta, että rantakatua ajoi jokaisena iltana (paitsi sunnuntaina) yksi (ei aina sama) auto, joka soitteli jumputus-musiikkia niin kovalla, että koko kylä raikasi. Seuralainen ei ollut huomannut asiaa, mutta sama toistui taas, mikä tuntui jotenkin koomiselta. Illallissetille tuli hintaa 49,50 € ja tippeineen 55 €.
Tzatziki.
Leipä.
Kleftiko.
Giouvetsi.
Irish coffee.
Le Dome-ravintola.
 Lopulta oli pakko lähteä takaisin hotelliin, missä ilta jatkui muistiinpanojen kirjoittelulla.
Iltahetki parvekkeella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Lukijat