perjantai 24. tammikuuta 2014

Harjaati harjaa...

Kaikkihan tietävät miten tärkeitä oikein pienet asiat elämässä ovat. Pitää olla juuri oikeaa WC-paperia, tiettyä muotoilua edustava hammasharja, voi pitää olla näkkileivän oikealla puolella, kuulakärkikynä tietynlaisella gripillä, kalenterin päivät vaakapalstoina eikä kapeina pystypalstoina, oma tyyny kullan kallis jne. Henkilökohtaiseen listaani lisään juuri tietyn merkin pumpulipuikot ja hiusharjan.

Käyttämiäni pumpulipuikkoja ei ole pitkän aikaan saanut Suomesta. Viimeksi muutama vuosi sitten Tarjoustalo myi niitä, mutta sitten niitä ei saanut enää sieltäkään. Pumpulipuikossa oleellista on se, ettei tikku katkeile ja ettei pumpuli karkaa välittömästi korvakosketuksen koettuaan irti tikusta. Pumpulipuikot keksin lopulta tilata Amazonista, joskin postikulut tulivat kalliimmaksi kuin itse tuote (5 x 200 puikkoa), mutta aion silti tilata jatkossakin tikkuni netistä. Niin tärkeä voi pieni asia elämänlaadun kannalta olla.

Maailman parhaat pumpulipuikot
Hiusharjan kanssa tuskailin pisimpään. En tiedä oletteko huomanneet, mutta metallipiikkisiä hiusharjoja ei myydä juuri missään. Erilaisia muovipiikkejä ja eläinharjaksia myydään pilvin pimein, mutta metallia ei. Tiedä sitten, jos metalli vaikka on hiuksen laadulle vahingollisempaa kuin muovi, mutta mielestäni metallipiikit purevat parhaiten hiusten sähköisyyteen, kun taas muoviharjalla saa aikaan kevyesti joka suuntaan leijuvan (avaruus)mopin.

Jälleen kerran olin ihan vahingossa ostanut jo kymmenen vuotta sitten Tarjoustalosta AirLastic-nimisen hiusharjan. Myöhemmin ostin samanlaisen harjan myös Otukselle, jotta voisin kyläillessäni tarvittaessa harjata pään ojennukseen. Oma harjani alkoi kärsi vuosien saatossa kaljuuntumisesta. Piikit olivat yksi kerrallaan sinkoilleet tiehensä. Eikä tilannetta parantanut se, että rapsutin toisinaan kutiavaa atooppista ihoani raivokkaasti kyseisellä hiusharjalla. Hiusharja on muuten erittäin suositeltava raapimistyökalu, koska sillä voi raapia kevyemmin menettämättä ihanaa raapimisen tunnetta, eikä se aiheuta iholle niin pahasti vaurioita kuin kynsityöskentely. Harja ei siis lopulta enää harvapiikkisenä ollut kovinkaan hyvä työkalu paksuun hiuspehkooni, joten käynnistin uuden harjan etsinnän.

Tarjoustalo oli luonnollisestikin jo lakannut myymästä AirLasticia. Kokeilin siis yli vuoden ajan erilaisia muoviharjoja pettyen joka kerta. Yksi metallipiikkinen harja löytyi joskus vuoden puolivälissä, mutta koska siinä luki, että se on tarkoitettu keinohiuksille, en uskaltanut ostaa sitä omille aidoille hiuksilleni. Olisihan se kannattanut edes kokeeksi ostaa näin jälkikäteen ajatellen.

Seuraavaksi löysin S-marketista metallipiikkisen harjan. Se oli kyllä kovin pieni, taisi olla lapsille suunnattu. Ostin sen toiveikkaana, mutta siinä piikit painuivat joka harjauksella sisään. Koita siinä sitten harjata, kun kolmen vedon jälkeen piikkien näkyvä pituus on puoli senttiä. Surkea romu. Taisi olla Iberon. Olisi tehnyt mieli palauttaa se, mutta eihän siitä tietenkään mitään kuittia ollut tallessa.

Googlettamalla löysin Clas Ohlsonin valikoimista AirLastic-nimisen eläinharjan. Harja oli täsmälleen saman näköinen kuin oma alkuperäinen loistoharjani, joten matkustin kauppaan katsomaan tavaraa livenä. En tiedä miksi eläinharjassa ei ole piikkien päissä niitä pieniä kuminuppeja, jotka pehmentäisivät raapimista, mutta näin kuitenkin oli AirLastic-eläinharjassa. Hintakin oli peräti 8,50 €. Epätoivoissani ostin tämänkin harjan. Hiukanhan se vaati varovaisuutta, ettei päätä raapinut verille, mutta se oli toistaiseksi paras löytö.

Vanha harjanromu ja eläinharja

Lopulta löysin googlettelemalla myös AirLasticin maahantuojan, Mirtek Oy:n. Sivuilla oli lista jälleenmyyjistä, mutta mikään niistä ei ollut pk-seudulla. Firman varasto sen sijaan oli Vantaalla. Lähetin palautelomakkeella kyselyn, josko voisin jotenkin saada heiltä harjoja, vaikka tukkulaatikollisen. Olisin senkin ymmärtänyt, jos ei firma olisi jaksanut pientä yksityishenkilöä auttaa.

Noin viikon kuluttua firmasta kuitenkin soitteli oikein mukava herra, joka opasti asioimaan Puuilossa Kehä 3:n kupeessa. Hän lupasi myös katsoa läpi oman varastonsa, jos sieltä vaikka löytyisi myös harja postitettavaksi, vaikka luultavasti miesihminen ei voikaan ihan täysin ymmärtää miten merkittävä esine hiusharja pitkä- ja paksutukkaisen naisihmisen elämässä on.

AirLastic - maailman paras hiusharja

Kurvailin vauhdilla Puuiloon ja sieltäpä niitä harjoja löytyi. Ostin heti kolme. Alle Clasun harjan hinnan sain kaikki kolme harjaa. Muutamaa päivää myöhemmin posti kantoi mukavan herran lähettämän paketin, josta löytyi harja poikineen ja pari muutakin tuotetta kokeiltavaksi. Nyt riittää sitten harjoja ihan mökille jätettäväksi ja matkalle raahattavaan kosmetiikkapussiinsa omansa jne. Äitikin halusi yhden testattavaksi, kun niin vuolaasti mainostin harjan erinomaisuutta. Kärsimyksen vuoden jälkeen käteen jäi nippu maailman parhaita hiusharjoja ja valtavan hyvä mieli, kun kerrankin pääsin kokemaan erinomaista asiakaspalvelua!

Maahantuojan syysterveiset <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Lukijat