keskiviikko 24. elokuuta 2011

Pimeässä

Kylläpä pelotti tulla kotiin tänään. Kurvasin parkkipaikalle joskus 21.45, ja ulkona oli jo kovin pimeää. Tepastin lähikauppaan, joskin pelotti hieman, että siellä on jotain jengejä. Ei onneksi ollut. Kaupasta kotiinpäin tepastin hitaasti eteenpäin horjahtelevan kaljupäisen ison miehen jäljessä. Siinä vasta pelottava tyyppi, kun ei tiennyt oliko vain hidas vai myös humalassa. Yritin pysytellä hiirenhiljaisena ja huomaamattomana takana ja antaa ukon mennä.

Tottahan se sitten vielä jäi ensin parkkipaikan keskelle palloilemaan ja jatkoi siitä pihamaan pusikon viereen hengaamaan. Tuijotteli taakseen. Hain vielä autosta kamoja, mutta siinäkään ajassa ukkeli ei suostunut katoamaan. Lopulta oli pakko viskata tavarat takaisin autoon ja lähteä vielä pienelle ajokierrokselle, että tyyppi ehtisi ja ymmärtäisi kadota vahtipaikaltaan. Ajaessani ulos parkkipaikalta sisäänpäin harppoi reippaan oloinen nuorehko (ikäloppu 3-kymppinen), jota tämä pelottava klani ilmeisesti odotteli. Ei siis mitä todennäköisimmin ollutkaan aikeissa ryöstää ja pahoinpidellä meikäläistä. Miten ihmeessä joku uskaltaa kävellä pidempiä matkoja, vaikka bussipysäkiltä kotiin, pimeällä?

Talvessa (hyppäsin jo syksyn yli talveen) kurjinta on pimeyden voimistama ihmisten pelko. Pimeää en pelkää vaan suorastaan rakastan sitä, mutta ihmiset siinä pimeydessä... hrr! Jo päivänvalossa pelkään teinilaumoja (lauma voi olla vain kaksikin ihmistä) ja satunnaisia lapsiakin (alle 10-v). Hyviä missejä ja gladiaattoreita siellä nurkilla kasvamassa. Johan ne kaikki pahoinpitelevät aikuisia aivovaurioisiksi, jos vaan vahingossa katsoo vähän väärällä silmällä. Se on henki pois, jos ei suostu tupakkia ostamaan niille huligaaneille. En kyllä hengenmenetyksen uhallakaan osta tupakkia yhdellekään ihmiselle tällä planeetalla!

Pimeässä voisivat milloin tahansa murhata minut ja piilottaa pusikoihin. Pitää siis saada kaikki pensaat pois tuosta taloyhtiön pihalta, ettei niillä ole missä piileskellä itse tai mihin piilottaa ruumiita. Erilaiset piilonurkkaukset rappukäytävästä olisi myös hyvä täyttää jotenkin, ettei niissä voi kukaan vaania. Luultavasti muut talon asukkaat tahtovat pitää pensaansa, ja minä joudun järjestämään itseni vain aikaista aikaisemmin kotiin, ettei tarvitse liikkua ulkosalla pimeän aikaan.

Olisipa jo kevät tai henkilökohtainen poikkeuslupa tussarin, stiletin tai edes pippurisumutteen kantoon. Ehkä mieluiten se kevät.

1 kommentti:

  1. Kyllä nuoriso pelottaa. Sitten on vielä lisäksi tämä "nuoriso" tai "nuorukaiset", iältään noin 18-40 vuotiaiden koltiaisten sakki, josta ei saa ääneen sanoa mitään ettei mene vihapuheeksi, niitä vasta syytä onkin pelätä :( Viikottain saa lehdistä lukea, muten ensin tullaan pummaamaan röökiä ja sitten piestään. Mitä liikkuu tämmöisten päässä? Sitten vielä raiskaajat yms. Ja sitten vielä jotkut päivittelevät, miten Suomi ei ole enää lintukoto. Ööh, enää? Ainahan se on ollut länsi(?)euroopan väkivaltaisimpia maita.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat