perjantai 19. elokuuta 2011

Ei kiitos

"Ei kiitos." sanoo Anna-Leena Härkösen kirjan päähenkilön mies vaimon vongatessa seksiä. Kirjasta kohistiin paljon silloin muutama vuosi sitten, kun se ilmestyi. Sen piti edustaa uutta näkökulmaa ja käsitellä tabu-aihetta. Päädyin nyt lopulta sen lukemaan ja petyin. Nymfomaani-päähenkilö skitsahtelee ja kiroilee, pilkkaa mielessään miestään jatkuvasti. Mies pelaa tietokonepelejä ja tekee töitä. Kirjasta jäi puuttumaan se mullistava näkökulma. Ei käynyt mitenkään järkevästi ilmi mitään siihen haluttomuuteen liittyen. Mies selitteli olevansa väsynyt. Lopussa annettiin ymmärtää, että kyseessä oli jotain masennukseen viittaavaa.

Oliko se mies nyt sitten edes haluton? En ainakaan ole eläissäni lukenut yhtä pornoa kirjaa. Seksiä oli enemmän kuin koko mun pienessä elämässä. Myönnettäköön, että nainen kyllä lopuksi ehti käydä pari kertaa vieraissakin, kun oli niin turhautunt. Miehen tahti olisi ollut kerran kuussa ja nainen onnistui kellistämään ukkonsa ainakin parin viikon välein. Hyvinhän niillä siis meni! Sitäpaitsi ilmankin tottuu olemaan yllättävän helposti. Yhdessä asiassa tunnen samaistumista kirjan sisältöön: ilman jääminen vaikuttaa itsetuntoon, naiseuden tuntoon ja muihin vastaaviin tuntohin, koska naisparka kokee olevansa kelvoton ja kelpaamaton (=vanha haaska/luuska).

Onneksi kirja oli helppolukuinen, lähes mielenkiintoinen ja oli hauskaa lukea pariskunnan Santorinin matkasta, joka muistutti maisemiltaan ja kulkukissoiltaan omaa Kreetan reissua. Haluamaani valaistumista en kokenut. Toiveeksi jääkin, että joku kirjoittaa kirjalle jatko-osan, jonka päähenkilönä toimisi se "haluton" mies. Hänen näkökulmansa kiinnostaa minua enemmän kuin raivokkaan naisen hulluuskohtaukset.

5 kommenttia:

  1. Musta nainen saa seksiä aina, eri asia tahtooko sit muutakin ( esim suhteen )ja mikä vaatimustaso on :)

    VastaaPoista
  2. Seksiä varmasti saa, mutta ei ole ihan oikein, jos se täytyy hakea jo olemassaolevan suhteen ulkopuolelta. Suhde-käsite pitää kyllä sisällään jonkinlaisen lupauksen seksistä suhteen toisen osapuolen kanssa, jos ei erikseen ole yhdessä sovittu jotain muuta, kuten ei seksiä ennen avioliittoa-tyyppisiä asioita.

    VastaaPoista
  3. Onneks lukeudun näihin naisiin, joilla on matala halukkuustaso, kun lähipiirissä on monia naisia, joille mikään määrä seksiä ei tunnu riittävän. Ne ketkä on vapailla markkinoilla, niille tuntuu kelpaavan ihan kuka vaan.
    Mut ei kiva kohtalo, jos ite haluaa eikä saa tai kumppani haluaa ja itteä ei kiinnostakaan. Tasapaino olisi parasta.Kaikessa.

    VastaaPoista
  4. "Musta nainen saa seksiä aina..."

    Turha tuossa on väheksyä valkoisia naisiakaan, kyllä hekin varmasti seksiä saavat jos haluavat. Jos he kuitenkin kokevat olevansa puutteessa, voivat he aina tukeutua parisuhdeguru Laasasen neuvoihin:
    http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38692-opas-pelinaisille

    Lisäksi puuttumatta sen enempää bloginkirjoittajan yksityiselämään, niin voi olla että jos julkisesti kertoo kokevansa esim. papa-kokeen seksiä miellyttävämmäksi "koske se kestää vähemmän aikaa" niin voi olla ettei se ole omiaan kannustamaan partneria tällä saralla.

    VastaaPoista
  5. Eikös se ole hyvä, että vaatimustaso on matala? Heti, jos joku seksi on hauskempaa kuin papa-koe, niin kyseessä on huippurakastaja... Luulisi sen olevan suhteellisen helppoa, joskin en naisena voi tietää vaikka olisi hyvinkin vaikeaa kohdella naista helläkätisemmin kuin perattavaa kalaa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat