tiistai 3. toukokuuta 2011

Vapun logistiikka

Olin vappuaaton aamuna jo aivan jännityksestä pahoinvoiva. Älyttömästä syystä tietenkin. Oli vain niin paljon ohjelmaa päiväksi, että valmistelujen oli sujuttava kitkattomasti.

Tiedossa oli juhlintaa kaverin luona n. klo 14-16. Sitä vierailua varten piti olla erilliset vaatteet, koska kyseisessä asunnossa on ollut kissoja. Kissaisin vaattein en selviäisi koko iltaa ilman vakavia raapimisvaurioita. Vaatteiden on oltava siedettävän siistit, koska kyseessä on kuitenkin juhla. Kuitenkaan ne eivät saa olla sellaiset mitä saattaisin haluta käyttää ennen seuraavaa pyykkipäivää. Kengät, laukut ja päällystakki ovat niitä vaikeimpia, koska niitä ei paljon pesukoneeseen laiteta, joten ne eivät saisi imeä kissaa paljonkaan itseensä. Tilaisuuteen tarvittiin myös tuomisiksi jonkin sortin kukkia. Myös hiukset oli saatava kiinni tilaisuuden ajaksi (vähemmän kissaa hiuksiin, jotka kuitenkin jossain vaiheessa kutittavat kaulaa, jota ei ole kiva raapia verille huomaamattaan), mutta auki loppuillaksi (näyttää paremmalta valokuvissa).

Seuraava läsnäoloa vaativa tilaisuus oli Havis Amandan lakitus, jonne piti siis saada vaihdettua jo vaatteet. Seuraavan vaatekerran piti olla niin siisti, että kehtaa lakituksen jälkeen mennä kylään anoppi- ja appilaan. Lisäksi ulkoilmajuhlinnassa käytettyjen vaatteiden on oltava lämpimät. Kaupungille tarvitaan myös aina mukaan sateenvarjo, kuohuviiniä, kertakäyttölasit, lakki ja perustarvikkeet kuten lompakko, puhelin, matkakortti jne. Mitään turhaa ei saisi olla mukana, koska kaiken joutuu omilla vetelillä hartioillaan kantamaan.

Erinäisiä tavaroita siis piti saada mukaan. Osa tavaroista ei saanut missään tapauksessa käydä kaveirn luona kissaantumassa, mutta osa taas oli pakollisia olla juuri siellä mukana, esim. astmalääke. Kukat oli pystyttävä hakemaan jossakin välissä. Kuohuviini piti saada kylmäksi ja pysymään kylmänä iltaan saakka, erinäisistä matkustamistunneista huolimatta. Kuohuviini oli myös tarpeen saada pakastimeen ennen kaupungille lähtemistä, jotta tavoite olisi voinut toteutua. Yöpymisvälineitä oli oltava mukana. Samoin pari kindermunan yllätyskoiraa vaihtareiksi kavereille.

Kaikki oli saatava pakattua laukkuihin ja kasseihin etukäteen mahdollisimman hyvin, jotta ne ylipäänsä saisi yksin kannettua autoon, ja että siirtymät paikasta toiseen sujuisivat helposti. Luonnollisestikin ehdin kaahata matkaan ennen kuin huomasin unohtaneeni ottaa toisen päällystakin mukaan. Siitä vasta jännityskäyrä nousi, kun alkoi pelottaa, että paljon muitakin asioita on unohtunut. Kaikki kyllä sujui lopulta ihan hyvin ja melkein ajallaankin, mutta olin pelkästä suunnittelusta jo niin uuvuksissa, että ihmettelin kuinka jaksan valvoa iltaan saakka. Taitaa olla aika tehdä matkatavarat-exceliin uusi välilehti "Vappu", jonne listaan mahdollisesti vappuna tarvittavia "matkatavaroita". Eipähän tarvitsisi ensi vuonna enää arvailla onko muistanut kaiken vai ei.

12.30 meikkaus, kissavaatteisiin pukeutuminen
13.30 tavaroiden jättämistä yöpymispaikkaan ja seuralaisen nouto
13.45 kukkakauppa
14-16 kaverin juhlat
16.15-17.05 kuohuviinin pakastus, vaatteiden vaihto
17.30 kaveripariskunnan tapaaminen keskustassa
18.00 Havis Amandan lakitus, itselakitus, kuohuviinitarjoilu, valokuvaamista (lisäkädet olisivat tarpeen)
20.00 anoppi-appila sis. kummitädin (pelottavaa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat