torstai 14. huhtikuuta 2011

Sudoku

Kameran ei ilmeisesti ollutkaan tarkoitus olla palkkio lenkkeilystä. Kävin siivoamassa viruksia pois lähisukulaisen tietokoneelta, ja poikkesin kotimatkalla Itäkeskuksen Prismaan. Sieltä löytyi vihdoin himoittu Sonyn pokkari vihreänä. Myyjäkin oli ihan ihmeissään, kun loikkasin riemusta kattoon, joka on Prisman kokoisessa lukaalissa aika korkella. Oli helpot kaupat sille miehelle, kun sattumalta kävelin suoraan oikean hyllyn ja kameran luokse ja ensimmäisenä tyrkyllä oli vihreä kappale. Oli muuten sama mies, jolta ostettiin muutama kuukausi sitten uusi kannettava äidille. Mukava ja avulias mies kyllä. Unohdin siinä samalla sitten ostaa wc-paperia, kotelon kameralle ja ilojuhlaskumpan kameran kunniaksi. Ei se mitään. Huomennakin ehtii.

Sitten seuraavaan hauskaan aiheeseen. Tuumailin ja harkitsin lääkäriin menemistä monta kuukautta, koska edelliset käynnit vuosi sitten olivat täydellisiä hukkareissuja. Olin päättänyt, että kyseiselle työterveyslääkärille en mene ainakaan vuoteen ellei ole pakko flunssaan hakea sairaslomaa. Itse asiassa olin päättänyt, etten mene millekään lääkärille kuin ambulanssilla, koska potilaana oleminen tympi.

Oli paljon kätevämpää miettiä itse ja kaveripiirin kanssa mikä kumma voisi aiheuttaa mm. päivittäistä pahoinvointia, lihaskipuja, uupumusta jne. Välillä diagnosointi oli hauskaa, välillä olin masentunut, kun omat tuntemukseni tyrmättiin jonkun toimesta täysin ja välillä kävi oikein ärsyttämään, kun diagnoosit kävivät turhan mielikuvituksellisiksi. Lopulta en jaksanut enää kuluttaa kaikkea vapaa-aikaani kärsimiseen, vaan painelin lääkäriin. Päätin huvikseni listata ne diagnoosit, jotka tässä helposti muistan kuulleeni sairasteluprosessin aikana:

- pitkittynyt flunssa
- stressi
- paksuuntunut veri
- allergia
- ylijännittyvät lihakset
- kuppa
- työuupumus
- aids
- paniikkihäiriö
- ennenaikaiset vaihdevuodet
- raskaus
- ärtynyt paksusuoli
- masennus
- kaamosmasennus
- aivosyöpä
- muu syöpä
- väljä polvilumpio
- homekodissa asuminen
- keliakia
- helikobakteeri
- reuma

Jokin merkittävä oire kuitenkin puuttui jokaisesta listan kohdasta, jotta ongelmat olisivat voineet johtua siitä. Tässä on tullut oltua yhden jos toisenkin "sudokuna", kuten työterveyslääkäri totesi, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että lääkäri onnistui kavereita paremmin ratkaisemisessani. Lääkärillä tosin on ollut käytössään paremmat työkalut, vaikka ei paljon potilasta aina kuunnellutkaan. En tosin ole varma siitä kuuntelivatko kaveritkaan...

2 kommenttia:

  1. Väljä polvilumpio! :D Anteeks, oli pakko nauraa. ;)

    VastaaPoista
  2. No hei, onhan autoissakin väljät alapallonivelet aina joskus :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tietoja minusta

Blogiarkisto

Lukijat