Sanonta "Tieto lisää tuskaa." on liian totta. Olen jutellut äitini kanssa monesti siitä, miten elämä oli helpompaa, kun hän oli nuori. Kukaan ei tiennyt eikä varsinkaan puhunut riskeistä, joita elämä pitää sisällään. Ihmisillä oli vain tapana elää miettimättä liiemmin asioita. Liika tietäminen tekee valinnoista vaikeita. Elää pitäisi, mutta kaikessa on niin paljon riskejä, että tuntuu järkevämmältä olla elämättä.
Tässäpä muutama esimerkki asioista, jotka vaikeuttavat minun elämääni:
Ruoka tappaa ennenaikaisesti. Siis maukas ruoka (makuasia, mutta nyt puhutaankin vain minun maustani) - pääsääntöisesti epäterveellinen ruoka. Ruoka aiheuttaa lihavuutta, sydän- ja verisuonisairauksia, verenpainetta, kolesterolia, lihavuus aiheuttaa 2-tyypin diabetestä, jotkin ruuat aiheuttavat syöpää. Pahojen (edelleen maku) ruokien välttely aiheuttaa puutostiloja, jotka aiheuttavat puolestaan muita kauheita asioita: anemiaa, keripukkia...
Juominenkin on tehty vaikeaksi. Mehuja ei saa juoda sokereiden takia. Keinotekoisesti makeutettuja juomia ei voi juoda kemikaalien ja aromien takia, eikä varsinkaan kamalan maun takia. Alkoholia ei voi juoda, koska se aiheuttaa lihavuutta, riippuvuutta ja kasvattaa syöpäriskiä. Vesi on tylsää, ja sitäkin juomalla pystyy tapaamaan itsensä, kuten eräs intomielinen laihduttaja muinoin.
Liian vähäinen nukkuminen altistaa monenlaisille sairauksille ja lihomiselle. Liian runsas nukkuminenkin on vaarallista Heräily keskellä yötä lyhentää elinikää. Huonolla patjalla nukkuminen aiheuttaa selkävaivoja. Vatsallaan ja kyljellään nukkuminen aiheuttaa riippurintaisuutta ja häiritsee kasvojen ihon hyvinvointia. Selällään saisi nukkua, mutta kuka nyt sillä tavalla pystyy edes nukahtamaan?
Aikuisena ei pysty enää rakastumaan hullaantuen kuten lapsena, jolloin kyllä oikeastaan vain ihastuttiin, kun ei rakkaudesta tiedetty mitään. Lähes jokainen suhde päättyy eroon - avioliitoista iso osa, ja miten monta suhdetta onkaan ennen kuin löytää jonkun, kenen kanssa voisi mennä naimisiin. Suurin osa pettääkin. Tilastojen ja särkyneen sydämen pelottelemana ei voi kuin käyttäytyä epäluuloisesti ja varovasti.
Seksiä ei voi harrastaa, koska se vaarantaa suhteen jumalaan (avioliiton ulkopuolinen seksi siis), lisää sukupuolitautiriskiä, kohdukaulan syövän riskiä, ja henkisiä traumoja tulee varmasti. Onhan se raskauskin riski. On kohdun ulkopuolista raskautta, raskausmyrkytyksiä, raskausajan diabetestä, raskausajan kilpirauhasen toimintahäiriöitä, hiustenlähtöä, aknea, vatsavaivoja... Raskauden jälkeen riivaavat raskauden jälkeinen masennus, virtsankarkailuongelmat, suonikohjut, raskauskilot, rusinoituneet rinnat, haluttomuus...
Riski synnyttää vammaisia lapsia, kasvaa naisen ylitettyä 30 vuoden iän. Muutenkin riski saada jollakin tavalla viallisia lapsia tuntuu olevan kohtuuttoman suuri. Jos ei ole kromosomivikaa, niin lapsi on sitten autisti, allergikko, ADHD-kakara, ruma tai tyhmä. Lisäksi lapsoselle saadaan vielä muita yllättäviä tauteja, kun tarpeeksi piikitetään sikarokotteita tai muuten vaan tutkitaan tarpeeksi.
Töistä voi aina saada potkut. Työtöntä uhkaa pitkäaikaistyöttömyys ja syrjäytyminen. Syrjäytymisen ohella tulee yleensä alkoholi-tai muita päihdeongelmia. Nykyaikana on helppo hankkiutua myös pikavippiongelmaiseksi. Hyvä, kun autolainan uskaltaa ottaa työssäkäyvä ihminen. Asuntolaina on aivan liian suuri riski, kun lama tulee niin nopeasti toistuvissa sykleissä, ettei varmasti ehdi asuntoa siinä välissä maksaa pois.
Jotta ei saisi potkuja, on pakko antautua työnarkomaaniksi. Kunnian ja omantunnon tähden on ajettava itsensä loppuun päivittäin, ja tasapainoiltava työuupumuksen rajalla. Stressi vähintäänkin pahentaa kaikkea, jos ei sentään aiheuta ihan kaikkea, mikä ihmisessä voi mennä vikaan. Jos päättää, ettei stressaa työstä, niin on stressattava siitä, että saa pian potkut. Sitten sitä saattaa löytää itsensä jonain aamuna tärisevänä firman aulasta tietämättä missä on ja miksi. Viimeistään silloin joku saattelee pois.
Autoa ei kannata liian usein tankata, tai ainakin se kannattaa tehdä kovalla tuulella vastatuulta nuuskien. Bensa kun on karsinogeeni, niin sitä ei kannata turhaan vetää keuhkoon. Hometaloissa ei sovi asua, vaikka sellaisen saisi edullisesti. Terveys vaarantuu kokonaisvaltaisesti. Paikkoja on myös vaikea pitää puhtaana. Pulverimuotoiset pesuaineet ovat myös kovin vaarallisia, eikä niitä kannata nuuskia. Pöpökammoiset ovat hankkineet itselleen vakaviakin myrkytyksiä putsaillessaan liian vahvojen kemikaalien kanssa kotejaan kiiltäväksi.
Tupakansavujakaan ei kannata liiemmin nuuskia. Joku tutkijaporukka jo totesi passiivisen tupakoinnin olevan normaalia vaarallisempaa. Kyllähän sitä vielä omalta parvekkeeltaan ehtii aika hyvin sisätiloihin pakoon, kun naapuri tulee tupakalle. Harmittaapi silti, että joutuu välillä jättämään ruokailunsa tai auringonoton kesken, kun ei mitään ennakkovaroituksia tai aikatauluja ole kerrottu. Bussipysäkeillä tilanne on huonompi. Pakoon ei tahdo päästä, kun ei bussista myöhästymisen pelossa voi lähteä kovin kauas. Siinä sitä sitten on tyytyminen hitaaseen itsemurhaan, vaikka olisi elämäniloinenkin päivä menossa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tietoja minusta
- DreamScar
- Finland
Blogiarkisto
-
►
2024
(8)
- ► maaliskuuta (8)
-
►
2020
(14)
- ► huhtikuuta (6)
- ► maaliskuuta (6)
- ► helmikuuta (2)
-
►
2019
(22)
- ► marraskuuta (4)
- ► toukokuuta (2)
-
►
2018
(21)
- ► marraskuuta (5)
- ► toukokuuta (4)
- ► maaliskuuta (4)
- ► helmikuuta (4)
-
►
2017
(8)
- ► joulukuuta (1)
- ► marraskuuta (5)
- ► tammikuuta (2)
-
►
2015
(6)
- ► maaliskuuta (3)
- ► helmikuuta (3)
-
►
2014
(13)
- ► helmikuuta (1)
- ► tammikuuta (4)
-
►
2013
(11)
- ► heinäkuuta (8)
- ► toukokuuta (3)
-
►
2012
(29)
- ► marraskuuta (4)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (7)
- ► maaliskuuta (1)
- ► helmikuuta (1)
- ► tammikuuta (1)
-
▼
2011
(91)
- ► marraskuuta (1)
- ► heinäkuuta (16)
- ► toukokuuta (9)
- ► huhtikuuta (12)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.